Open deuren?:
“Een goede voorbereiding is het halve werk”
“Uw pand krijgt één keer een eerste indruk”

Maar toch de werkelijkheid; in een flits wordt op internet gekozen voor wel of niet doorklikken en daarom zijn een perfecte voorbereiding en verkooppresentatie belangrijk.

Voorbereiding;

  • Het verzamelen van volledige informatie over het object; eigendomsakte, bouwtekeningen, bouwvolume, uitbreidingsmogelijkheden, bestemmingsplan, kadastergegevens, publiek- privaatrechtelijke bijzonderheden en voorzieningen in de omgeving.
  • Bepalen van de reële opbrengstprijs op basis van marktgegevens, bouwkosten, eventueel noodzakelijk onderhoud en relevante omgevingsfactoren.
  • Advies over verkoopstrategie en vaststellen vraagprijs mede afhankelijk van uw doelstellingen als opdrachtgever.

Verkooppresentatie en marktbewerking;

  • Aanmelden van het object bij het uitwisselingssysteem van de NVM-makelaars met een marktaandeel van meer dan 80% in de vastgoedsector.
  • Een onderscheidende internetpresentatie op de onze internetsite, Funda Wonen en/of Funda in business.
  • Afhankelijk van het object het inzetten van aanvullende instrumenten, zoals interieuradvies, 3D-plattegronden, luchtfoto’s, videopresentatie, bouwkundig rapport, aanvullende advertenties en gerichte acties.
  • Het samenstellen van een opvallende verkoopbrochure (digitaal en gedrukt) voor informatie aanvragen en om mee te geven als naslagwerk bij een bezichtiging.

Verkoop succesvol afwikkelen;
Voor het onderhandelingstraject, het opstellen van de contracten, de afwikkeling bij de notaris en de uiteindelijke oplevering en sleuteloverdracht heeft u een professional aan het werk. Natuurlijk alles in goed overleg met u, maar het is onze opdracht dit voor u op een correcte wijze te regelen.
Onder de tab ‘referenties’ kunt ervaringen lezen van onze cliënten.

Funda